7 съвета за добра seo оптимизация

Всеки собственик на бизнес се стреми към по-челни позиции в Google. В идеалния случай те искат да бъдат разположени в горната част на първата страница. Видимостта в мрежата е жизненоважна за успеха на една компания. Попадането на първата страница на Google не е лесна задача. Има неща, които трябва да направите в задната част на уебсайта си на WordPress, както и на маркетинговия фронт, за да гарантирате, че роботите на Google за търсене ще индексират вашия сайт. Ще говорим за някои съвети, които можете да използвате за да се уверите че уебсайтът ви има най-добрия шанс да бъде индексиран от Google.

Използвайте качествена хостинг платформа

Търсачките на Google ще определят дали уебсайтът ви заслужава да бъде на първа страница в резултатите от търсенето. Уебсайтът, който губи връзката със сървъра, или зарежда твърде бавно или има чести грешки, е голям червен флаг за ботовете, който първоначално ще определят качеството на вашия уебсайт. А добрата хостинг услуга ще гарантира че вашият сайт ще работи безпроблемно и ефективно през цялото време. В резултат на това когато роботите стигнат до вашата страница, те ще видят вашия сайт като стабилен и надежден. Това е чудесно начало! Но какво друго можете да направите, за да подобрите ефективността на сайта и неговоте индексиране на по-челни позиции?

Създайте отлично съдържание

Изграждането на връзки е друг ключов фактор, който трябва да вземете предвид при изграждането на уебсайта си. Има много различни начини да получите повече връзки към вашия сайт. Някои от най-често срещаните методи са регистрация е директории, блогове, споделяне на ваши публикации от хора с голяма аудитория в социалната мрежа и др. Търсачите на Google считат връзките като доказателство, че уебсайтът ви предоставя ценно съдържание и допринася за общността. Ако видят други уважавани уебсайтове, които се свързват обратно към вашия сайт, това е сигурен знак че това което предлагате на потребителя има стоиност.

Използвайте Google Analytics

Google Analytics е отличен начин за проследяване на статистическите данни на вашия уебсайт в реално време. От този удобен инструмент ще можете да видите уникалните си изгледи на страници, степента на отпадане, връзки и други. Можете дори да инсталирате плъгин на уебсайта си на WordPress, наречен MonsterInsights и да получите директен достъп до информацията за анализите си директно от контролният панел на вашия сайт. Когато се регистрирате в Google Analytics, изпращате известие до Google, че имате уебсайт. Това ще насърчи роботите да посещават сайта ви, гарантирайки че ще обходят и индексират сайта по-бързо.

Споделяйте съдържание, често!

Ако все още не публикувате съдържание в социалните мрежи, сега е подходящ момент да започнете. Един от критичните фактори които определят колко високо ще бъде класиран вашият сайт са социалните зваимодействия. веднъж индексиран. Но как да накарате потребителите да взеимодействат с вас. Предложете им безплатно и ценно съдържание. Пишете статии или правете видеа които имат стойност за вашите потребители YouTube – собственик на YouTube канал – е отличен пример за тази практика. Ако даден видеоклип получи много харесвания, той ще избута останалите видеа по-надоло в класацията и ще бъде видим на по-челни позиции. Това обаче не означава, че трябва да излезете от зоната си на конфорт или от темата и да започнеде да създавате съдържание което няма нищо общо с темата на сайта или бизнеса ви. Трябва да правите и споделяте съдържание, което ще накара хората да говорят. Ако повече хора говорят или споделят вашите публикации това изпраща положителен знак до Google, че сте достатъчно уместни, за да се покажете в най-добрите резултати.

Създайте карта на сайта

Карта на сайта, както подсказва името, е карта на цялото съдържание на вашия уебсайт. Когато даден робот има достъп до вашата карта на сайта, той може да определи какво е ново, какво се е променило и как това ще се отрази на мястото, където сте индексирали. Има много плъгини на разположение, за да ви помогне да създадете полезна карта на сайта за роботите на Google. Един от най-добрите плъгини, които се използват за създаване на карта на сайта, е Yoast SEO. Този плъгин ви помага да управлявате вашето SEO, дава ви съвети как да подобрите оптимизацията на сайта и разбира се прави карта на сайта за Google.

Изпратете ръчно уебсайта си - Google

Знаете ли, че можете ръчно да изпратите вашия сайт до Google за да ускорите процеса на индексиране? Инструментите на Google за уеб администратори предлагат цял ​​набор от функции, които можете да използвате за подобряване на позицията на на вашия сайт. Ще имате достъп до предположенията на Google за вашия уебсайт и ще научите как да подобрите и прецизирате процеса на индексиране. Възможно е също така ръчно да изпратите своята карта на сайта до Google, което подканва роботите да посетят уебсайта Ви. Инструментите за уеб администратори на Google са безплатни и препоръчваме всеки собственик на бизнес да използва този набор от инструменти, за да подобри позицията си в индексираната ранглиста на Google.

Share this Post