On-Page

Тази стъпка е първата и основополагаща за останалите етапи от добрата SEO оптимизация. Тя се състои основно в определяне на ключовите думи и фрази, по които ще бъдат изграждани/редактирани страниците на сайта и неговото съдържание, за да бъдат класирани най-високо в търсачките.Само така може да се извлече максимума от провежданата SEO оптимизация и да се увеличи таргетирания (целенасочения) трафик към сайта.

И след като вече са налице подходящите ключови думи и фрази, може да се премине към редактиране/добавяне на съдържание, естествено, полезно и за потребителите, не само за роботите на търсачките. Разбира се, с това не се приключва работата по вътрешната оптимизация, има още много функции, които трябва да се подобрят от чисто техническа гледна точка, за да може сайта да се класира добре.

Off-Page

Външната оптимизация е важна за изграждането на репутация и онлайн присъствие, и е задължителна част от добрата SEO оптимизация. Тя се състои в действия, които целят получаване на добър рейтинг и популярност, а именно – регистрация в търсачки, добавяне на сайта в различни директории и/или бизнес каталози, ползване на социални мрежи, линкове от блогове, сателитни сайтове и други подобни.

Всичко това се прави с цел изграждане на стабилна и качествена линк билдинг стратегия.

Социални Мрежи

За да бъдете забелязани от ботовете на google, и да влезете в така наречената "тестова група" ви е необходим трафик съм сайта. И на помощ идват социалните мрежи. Маркетингът в социалните мрежи е важен за общата SEO оптимизация на сайта. Връзките, които идват от линкове в социалните мрежи са надежден начин да се увеличат посещенията, и там google да обърно по-специално внимание на сайта ви. И ако си изиграете картите добре, сайта ви ще се показва на по-предни позиции.

Мониторинг

Работата съвсем не приключва след постигане на добри резултати при класиране на сайта. Нужен е мониторинг и при нужда – корекции за поддържане на успеха от качествената SEO оптимизация. Все пак, и конкуренцията се е заела със същите дейности, за да направи бизнеса си по-печеливш. Правилното изпълнение на всички стъпки от професионалната SEO оптимизация са изключително важни за успеха на бизнеса и присъствието му онлайн.

Изграждането на добра репутация, подобряването на функциите на сайта и класирането в челните резултати при търсене е сравнително дълъг процес, който обаче дава стабилни и трайни резултати и най-вече – добро класиране в търсачките.

layout styles

Seo оптимизация – какво представлява?

Успешното развиване на бизнес дейност, без значение в коя сфера е, зависи от редица фактори, върху повечето от които може да се влияе. Един от най-важните, особено за онлайн присъствието, е лесното намиране на сайта в Интернет. Дори и да предлагате уникални и качествени стоки/услуги, какъв ще бъде смисълът, ако никой не знае за тях? Разбира се, те са задължителни за поддържане на бизнеса, но популяризирането им е на първо място. Една от най-резултатните и масово прилагани техники за добро представяне на бизнеса в онлайн пространството е качествената SEO оптимизация. Тази абревиатура идва от английското Search Engine Optimization, което може да се преведе като оптимизация за търсачките (търсещите машини).

С прилагането на метода се цели класиране на даден сайт в челните резултати след търсене в мрежата. Колкото по-напред излиза той, толкова е по-голяма вероятността да се сдобие с нови посетители/клиенти.


Seo Оптимизация - Как се прави?

Оптимизирането на един сайт се състои в комплексни действия, които целят подобряване не само на функционирането му, а също и неговата популярност – доверие, разпознаваемост, авторитет и т.н. За да бъде SEO оптимизацията ефективна, трябва да се работи по няколко направления, съдържащи се най-общо в точките по-долу...

 • Вътрешна оптимизация (on-page оптимизация) – коригиране на грешки по сайта, подобряване скоростта на зареждане, добавяне на съдържание, определяне на ключови думи и фрази и още много други.
 • Външна оптимизация (off-page оптимизация) – дейностите се извършват извън сайта и са свързани с добавяне на връзки към сайта от авторитетни и подходящи по тема директории, рекламни статии в популярни сайтове и т.н.
 • Запазване на резултатите – постоянен мониторинг са сайта, следене за неговото правилно функциониране и добро класиране, диагностика, регулярно добавяне на съдържание и т.н. При нужда се правят корекции и други действия за запазване на постигнатите резултати от проведената SEO оптимизация.
 • style switcher

  4 фундаментални стъпки за добро seo...

  ГАРАНТИРАМЕ ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ ДОВОЛНИ ОТ НАШАТА РАБОТА.


  AnDSEO e Вашият надежден сериозен креативен изпълнител на Вашия проект...

  ГАРАНТИРАМЕ ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ ДОВОЛНИ ОТ НАШАТА РАБОТА.